прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
30 март 2020

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Поштовани родитељи,

У први разред школске 2020/2021. године уписују се деца рођена од 1. мaрта 2013. године до 1. марта 2014. године.
Родитељу/другом законском заступнику деце, која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину од 1.4.2020. године, биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.
Наведена услуга ће бити доступна од 1.4.2020. године.
Услуга „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ има за циљ да школа евидентира заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у нашу школу.
Родитељима који су преко ове услуге исказали интерсовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.
Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла 2020. године, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније.
Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/.

На овај начин школа ће евидентирати заинтересованост родитеља да упишу дете у нашу школу и оквирно ћемо знати који број ђака можемо да очекујемо.
По одређивању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу и то без потребе доношења иједног документа. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу) и сам упис.
Све евентуалне додатне информације у вези са уписом у први разред, биће истакнуте на сајту школе.
Уколико имате питања, можете нам се обратити:

Маријана Стефановић, секретар школе

060/6445569        sekretarosdsl@gmail.com

и

Сандра Булатовић, референт

063/690120         sekretarosdsl@sezampro.rs

МОЖЕТЕ СЕ ОБРАТИТИ  ТЕЛЕФОНОМ СВАКОГ  РАДНОГ ДАНА ОД 10h ДО 12h


Управа школе   
                                                

                                                                                         

27 март 2020

Обавештење о измени Правилника о календару образовно-васпитног рада основне школе

Поштовани,

 

Обавештавамо  Вас да је због ванредних околности дошло до измене у Правилнику о календару образовно васпитног рада за основне школе за школску 2019/2020. годину о чему нас је обавестило Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Имајући  у виду актуелно  ванредно стање на целој територији Републике Србије, промена Школског календара је у функцији оптималног и рационалног коришћења времена ученика у периоду када је планиран пролећни распуст , а који нема своју сврху и значај у условима ванредног стања.

Подсећамо да је пролећни распуст планиран у периоду од 13. до 20. априла, с тим да би први радни дан био 21. април.

У ситуацији ванредног стања и низа мера које се односе на контролу кретања грађана, сматрамо да би прекидање похађања наставе на даљину било на штету ученика који свакако морају бити у кругу породице и са што мање социјалних контаката. У складу са наведеним,  промена школског календара се огледа у следећем:

-          Од  13. до 16. априла 2020. ( понедељак – четвртак) –  настава  на даљину према предвиђеном распореду часова и друге активности које школе планирају за ученике

-          Од  17. до 20. априла 2020. ( петак – понедељак) – пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика

-          Од  21. априла 2020. ( уторак ) – наставак похађања наставе на даљину

Представљена промена календара образовно- васпитног рада  омогућава нам да, по нормализацији ситуације , добијемо додатни простор за надокнаду кључних школских активности, о чему ћемо вас благовремено  обавестити.

О промени календара васпитно – образовног рада је неопходно обавестити све запослене, ученике и њихове родитеље, односно законске заступнике.

УПРАВА ШКОЛЕ

25 март 2020

Писмо подршке психолога школе

Писмо подршке.doc

23 март 2020

Обавештење за родитеље и ученике

Kako se zastititi od bolesti (3).pdf

16 март 2020

Обавештење

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

У СКЛАДУ СА ОДЛУКОМ О ПРОГЛАШЕЊУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, КОЈА ЈЕ СТУПИЛА НА СНАГУ 15.3.2020.ГОДИНЕ ШКОЛА НЕЋЕ РАДИТИ ОД ПОНЕДЕЉКА 16.3.2020.

У ДАНИМА КОЈИ СУ ПРЕД  НАМА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЋЕ ПРУЖИТИ ПОТРЕБНУ ПОМОЋ ШКОЛАМА,УЧЕНИЦИМА И ЊИХОВИМ РОДИТЕЉИМА ДА НАСТАВУ НА ДАЉИНУ ОРГАНИЗУЈУ, СПРОВОДЕ  И ПРАТЕ НА ЕФИКАСАН НАЧИН.

ЗАЈЕДНИЧКИМ НАПОРИМА,  ДОБРОМ КООРДИНАЦИЈОМ И СИНХРОНИЗОВАНИМ АКТИВНОСТИМА МОЖЕМО ДОПРИНЕТИ ДА СЕ АКТУЕЛНА КРИЗНА СИТУАЦИЈА ЗА ОБРАЗОВНИ СИСТЕМ, АЛИ И СИСТЕМ У ЦЕЛИНИ, ПРЕДУПРЕДИ И ТИМЕ УБЛАЖЕ ЊЕНЕ ПОСЛЕДИЦЕ .

У ТОМ СМИСЛУ, ПОЗИВАМО ВАС НА ПОСВЕЋЕНО ДЕЛОВАЊЕ И ОДГОВОРНО ПОСТУПАЊЕ!

О СВИМ ДАЉИМ  АКТИВНОСТИМА ЋЕМО ВАС БЛАГОВРЕМЕНО ОБАВЕСТИТИ У СКЛАДУ СА УПУТСТВИМА КОЈЕ БУДЕМО ДОБИЈАЛИ ОД МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА.

 

УПРАВА ШКОЛЕ

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions