прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
20 мај 2020

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА У ШКОЛСКУ 2020/2021

Обавештење о упису у ОШ

Поштовани,

 

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

 

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

 

ВАЖНА НАПОМЕНА1!Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

 

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу

12 мај 2020

Дан школе

Свим ученицима и запосленима честитамо Дан школе! У духу тренутне online наставе, наставнице музичке културе су са ученицима припремиле овај видео да на данашњи дан чујемо нашу химну. Надамо се да ћемо следећи Дан школе прославити заједно у просторијама школе.


 

30 март 2020

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Поштовани родитељи,

У први разред школске 2020/2021. године уписују се деца рођена од 1. мaрта 2013. године до 1. марта 2014. године.
Родитељу/другом законском заступнику деце, која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину од 1.4.2020. године, биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.
Наведена услуга ће бити доступна од 1.4.2020. године.
Услуга „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ има за циљ да школа евидентира заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у нашу школу.
Родитељима који су преко ове услуге исказали интерсовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.
Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла 2020. године, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније.
Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/.

На овај начин школа ће евидентирати заинтересованост родитеља да упишу дете у нашу школу и оквирно ћемо знати који број ђака можемо да очекујемо.
По одређивању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу и то без потребе доношења иједног документа. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу) и сам упис.
Све евентуалне додатне информације у вези са уписом у први разред, биће истакнуте на сајту школе.
Уколико имате питања, можете нам се обратити:

Маријана Стефановић, секретар школе

060/6445569        sekretarosdsl@gmail.com

и

Сандра Булатовић, референт

 sekretarosdsl@sezampro.rs

МОЖЕТЕ СЕ ОБРАТИТИ  ТЕЛЕФОНОМ СВАКОГ  РАДНОГ ДАНА ОД 10h ДО 12h


Управа школе   
                                                

                                                                                         

27 март 2020

Обавештење о измени Правилника о календару образовно-васпитног рада основне школе

Поштовани,

 

Обавештавамо  Вас да је због ванредних околности дошло до измене у Правилнику о календару образовно васпитног рада за основне школе за школску 2019/2020. годину о чему нас је обавестило Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Имајући  у виду актуелно  ванредно стање на целој територији Републике Србије, промена Школског календара је у функцији оптималног и рационалног коришћења времена ученика у периоду када је планиран пролећни распуст , а који нема своју сврху и значај у условима ванредног стања.

Подсећамо да је пролећни распуст планиран у периоду од 13. до 20. априла, с тим да би први радни дан био 21. април.

У ситуацији ванредног стања и низа мера које се односе на контролу кретања грађана, сматрамо да би прекидање похађања наставе на даљину било на штету ученика који свакако морају бити у кругу породице и са што мање социјалних контаката. У складу са наведеним,  промена школског календара се огледа у следећем:

-          Од  13. до 16. априла 2020. ( понедељак – четвртак) –  настава  на даљину према предвиђеном распореду часова и друге активности које школе планирају за ученике

-          Од  17. до 20. априла 2020. ( петак – понедељак) – пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика

-          Од  21. априла 2020. ( уторак ) – наставак похађања наставе на даљину

Представљена промена календара образовно- васпитног рада  омогућава нам да, по нормализацији ситуације , добијемо додатни простор за надокнаду кључних школских активности, о чему ћемо вас благовремено  обавестити.

О промени календара васпитно – образовног рада је неопходно обавестити све запослене, ученике и њихове родитеље, односно законске заступнике.

УПРАВА ШКОЛЕ

25 март 2020

Писмо подршке психолога школе

Писмо подршке.doc

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions