прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
17 мај 2019

УСКРШЊА АКЦИЈА УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

Свратиште за децу улице је место где долазе деца од 5 до 15 година старости која живе и раде на улицама Београда. Деца су због начина на који проводе време на улицама изложена великом броју проблема као што су дискриминација, неадекватна исхрана, неадекватно одевање, стрес, лоши социјални односи. Свратиште им пружа могућност да се одморе, добију оброке, одржавају личну хигијену, уче и учествују у разним занимљивим активностима.

Стога су деца из наше школе у оквиру Ученичког парламента одлучила да организују акцију која ће бар мало улепшати дане малишана који долазе у Свратиште. Акција је подразумевала низ креативних радионица у којој су учествовали ученици виших разреда у сарадњи са ученицима IV-6 и њиховом учитељицом Јасном Рожином. На радионицама ученици су осмишљавали и креирали ускршњу декорацију (фарбана јаја, ускршње зеке, корпице за јаја, украсне чиније, честитке...). Заједно са декорацијом паковани су и слаткиши које су деца прикупљала током ове акције.

Ученици су 23. априла, пред ускршње празнике, посетили малишане из Свратишта и поделили им слатке пакетиће. Такође, заједно са њима су провели време и организовали радионицу на којој су у сарадњи са децом из свратишта израђивали ускршњу декорацију, забављали се и уживали. Након завршене акције деца наше школе изразила су велико задовољство што су овакву акцију спровели у дело, с надом да су бар мало унели светлости и ведрине у суморне дане деце са улице.

 
 
 
 
 


10 мај 2019

Најмлађи ученици наше школе остварили изузетан успех на шаховском такмичењу

Ученици првог разреда Вера Вујовић 1/6 и Новак Думбеловић 1/1 су на 13. кадетском првенству Србије у категорији убрзаног шаха освојили златне медаље у женској и мушкој конкуренцији до 8 година. Вера Вујовић је на том истом такмичењу освојила сребрну медаљу  у стандардном шаху. Ова два ученика су се након успеха на школском Београдском такмичењу пласирали и на школско државно такмичење које ће се одржати 18. маја ове године. Све честитке нашим златним првацима!

 
 
 

17 април 2019

СПК ,,КРЕАТИВА“ НАСТАВЉА СА ОДЛИЧНИМ РЕЗУЛТАТИМА ТАКМИЧАРСКУ СЕЗОНУ

Такмичарке Спортско плесног клуба ,,Креатива“, а већином и ученице наше школе су на квалификационом турниру за Државно првенство у спортском плесу, који је одржан 13.04.2019. у Зрењанину у организацији Плесног савеза Србије наставиле са низом успешних наступа и оствариле одличне резултате.

Подмладак и већ искусне такмичарке звездарске Креативе су се такмичеле у осам плесних дисциплина и категорија и освојиле шест златних и две сребрне медаље!!!

Посебно се издваја успех јуниорске екипе и ученица наше школе: Марте Павловић 6/2,  Ање Перић 6/2, Саше Савић 7/4, Иване Мићовић 6/3, Јована Стајчић 5/3, Тамаре Мићовић 4/5 и Теодоре Арсић 4/2, које су освојиле златну медаљу и тиме оствариле пласман на Државно првенство у спортском плесу.

 


15 април 2019

ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ НАШИХ ИСТОРИЧАРА

Два ученика наше школе постигли су велики успех на градском такмичењу из историје. Павле Јеремић из 8/1 освојио је треће место и пласирао се на републичко такмичење, а Симеон Станковић из 6/1 је освојио друго место у граду.

На општинском такмичењу у марту такође смо постигли запажене резултате. Тада су Павле Јеремић и Симеон Станковић били први на општини, а Лазар Крстић из 5/6 и Данило Иванежа из 8/3 освојили су треће место.

Свим добитницима награда честитамо, а Павлу желимо да се добро припреми и обрадује нас на републичком такмичењу у Нишу.

03 април 2019

ЗЛАТНА МЕДАЉА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ У СПОРТСКОМ ПЛЕСУ

Ученице наше школе, Хана Банић 3/5, Николина Ружић 3/4 и Тијана Стајчић 3/3, чланице спортско плесног клуба  „Креатива“, су освојиле златну медаљу на међународном турниру у спортском плесу (дисциплине савременог плеса) у Скопљу, Република Северне Македонија на којем је учествовало преко 1.500 плесача.

Честитамо нашој деци!!!

 


прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions