прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
05 јун 2018

Музеј афричке уметности 05.06.2018.

Посета музеју уз пратњу наставнице Мирјане Вуксановић и Тамаре Којић допринела је ученицима учешће на ликовном конкурсу "Разгледнице из Африке"као и обилазак музеја у пратњи кустоса. 15.06.2018. године ће бити познати резултати конкурса.

 
 
 

01 јун 2018

За ново такмичење "КРЕФ"-а у Лесковцу 2018. године


Након освојеног трећег места на републичком нивоу на прошлогодишњем такмичењу КРЕФ-а у Лесковцу, учитeљице Весна Дамњановић и Јелена Ристић вредно и напорно су радиле како би снимиле нов филм и учествовале и на овогодишњем такмичењу за КРЕФ 2018. Погледајмо њихов филм и подржимо наше младе учитељице како би постигле најбоље резултате!


У Основној школи "Деспот Стефан Лазревић" у Београду ученици трећег разреда одлучили су да драматизују шаљиву народну песму Женидба врапца Подунавца и да на свој начин одрже час и прикажу свадбу која се одиграла у песми. Час је реализован у свечаној сали школе. Два ученика су обучена да тог дана буду едукатори уз менторско вођење учитељица. Након мотивационе игре Врапци и вране, понављају већ обрађену песму кроз квиз знања, који су самостално припремили кроз презентацију. Кроз драматизацију је приказана свадба из песме за коју су на часовима ликовног припремљене маске, костими и сценографија. На шаљив начин приказана је женидба врапца, који прикупља све сватове у радости, али ипак на крају остаје без младе коју отима кобац. Песма је завршена на мало другачији начин, млада је ипак ту....

 
 


25 мај 2018

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Ученици III 6 су у оквиру изборног предмета ЧУВАРИ ПРИРОДЕ обележили Дан планете Земље уз низ активности. Погледајте презентацију:


Чувари природе - Дан планете Земље.pptx


 15 мај 2018

ДАН ШКОЛЕ

НАЈУСПЕШНИЈИ УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ У ШКОЛСКОЈ 2017/18. ГОДИНИ СУ НАГРАЂЕНИ НА СВЕЧАНОЈ ДОДЕЛИ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ.
ЧЕСТИТАМО!

 
 

09 мај 2018

КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ - УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ


УПИС 2018/19-КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions