У оквиру пројекта ''Иновативна пилот ИКТ интегрисана учионица'' и Меморандума о међусобној сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства образовања Републике Кореје , Филолошка гимназија и ОШ''Деспот Стефан Лазаревић'''једине су школе у Европи које су добиле  високотехнолошку ИКТ учионицу.

На церемонији свечаног отварања крајем децембра у Филолошкој гимназији у присуству помоћника министра за средње образовање, г. Милоша Благојевића и  помоћника министра за претшколско и основно образовање г. Милана Пашића, амбасадора Републике Кореје у Србији, представника Института АПЕК из Републике Кореје истакнут је значај дигитализације образовања.

 
 

 

У ОШ ''Деспот Стефан Лазаревић'' учионица и наставнички кабинет  су опремљени најсавременијим  училима :рачунарском опремом,  лаптоп рачунарима, таблетима, електронском таблом, телевизорима, јединственом наставничком катедром, 3Д штампачем, лего роботима и дроновима, који ће допринети развоју дигиталних знања, креативности ученика и интерактивној настави. Професори из Кореје обучавали су наше наставнике како да користе различите апликације у настави и да на занимљив начин ученицима презентују наставне садржаје, а да тако стечена знања буду трајна и примењива.

 
 
 
 
 
 

Ученици наше школе су у новој иновативној учионици закорачили у свет роботике. Склапали су лего роботе које су након тога и програмирали. Поједини ученици су се опробали и у вожњи дрона.
Осмеси на њиховим лицима говоре да учење у оваквим условима представља за њих једно велико задовољство.
 

Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions