прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
28 септембар 2023

Despot Tech Lab

Naša robotska sekcija ponovo učestvuje na Noći istraživača! Dođite da se igramo, učimo, uživamo zajedno! Čekamo vas na Fakultetu za fizičku hemiju od 16h do 20h! Vidimo se! NOĆ ISTRAŽIVAČA 2023 - Fakultet za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu (nocistrazivaca.rs)

 

 

24 септембар 2023

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

 У духу латинске пословице - Quot linguas calles, tot homines vales (колико језика говориш, толико људи вредиш), у нашој школи смо обележили Европски дан језика. Вредни ђаци, ентузијастични учитељи и наставници још једном су желели да скрену пажњу на важност учења страних језика. Циљ нам је био да се на часовима српског, енглеског и немачког упознамо са богатом језичком и културном разноликошћу Европе и да покажемо жељу да те језике очувамо и негујемо. Научили смо, писали и изговарали најлепше речи, синтагме и реченице свих језика: хвала, извини, волим те, молим, добар дан…  Није тешко бити фин. Шароликим паноима  смо украсили учионице, хол школе и библиотеку, снимали смо кратке, занимљиве филмове.

   И овог 26. септембра смо подсетили да учење различитих језика отвара више могућности у животу, руши предрасуде и баријере међу људима, што доприноси лепшем и квалитетнијем животу свих нас.             

   

 Текст написала Милица Перишић, наставница српског језика и књижевности

 

 


18 септембар 2023

,,Papirni brodovi"

Učenici 7. razreda naše škole su na času srpskog jezika i književnosti bili složni u pravljenju origami brodova. Drugarica im je pokazala i pomogla u stvaranju jedinstvenih figura. Na ovom času smo analizirajući pesmu ,,Papirni brodovi" Rabindranata Tagora, shvatili kolika je potreba svakog od nas da se sa nekim udruži u radu jer to je zanimljivije, lakše i koliko je biti lepo različit u odnosu na druge.

 

09 септембар 2023

ОБАВЕШТЕЊЕ РОДИТЕЉИМА У ВЕЗИ ИСХРАНЕ У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ

ОБАВЕШТЕЊЕ РОДИТЕЉИМА У ВЕЗИ ИСХРАНЕ У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ ПРЕУЗМИТЕ НА Писмо родитељима.

31 август 2023

„Заједно и безбедно кроз детињство“

Поштовани ученици, наставници и родитељи,

Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова у школској 2023/2024. години у основним школама у Републици Србији реализују Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“.
Циљеви Пројекта су подизање свести код ученика основних школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајање стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.
У вези са тим, позивамо све ученике основних школа на територији Града Београда, да са родитељима узму учешће у промотивним радионицама које ће бити одржане 2. септембра 2023. године на Ади Циганлији, на делу „Beer Garden“ (травнати део имеђу Мега Максија и првих кафића са Макишке стране) у периоду од 10 до 18 часова.
Идеја радионице је усмерена на интерактивно дружење, како би се деци приближио рад јединица полиције и јачало њихово поверење у полицију (ронилачка и џудо екипа Жандармерије, припадници Специјалне антитерористичке јединице, ватрогасне службе, криминалистички инспектори Управе криминалистичке полиције, саобраћајне полиције, припадници Агенције за безбедност саобраћаја). Како би родитељи и деца имали прилике да активно разговарају, изнесу питања, предлоге и евентуалне недоумице, у радионицама ће учестовати Министарство просвете, као и
Канцеларија Повереника за заштиту равноправности. Концепт радионица осмишљен је тако да свака од њих буде интерактивна, да деца узму активно учешће у истим и да стекну основна знања на наведене теме.
Поред самих радионица учеснике очекује низ занимљивих игара и пратећег садржаја. За учеснике радионица и игара предвиђене су и симболичне награде.
Позивамо вас да заједно и безбедно започнемо нову школску годину и боље се упознамо кроз игру и дружење.
Видимо се на Ади Циганлији 2. септембра од 10 до 18 часова.
Све што је потребно да понесете је лепо расположење.

Министарство унутрашњих послова Републике Србије

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions