прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
30 новембар 2023

РОДИТЕЉСКИ САСТАНАК

Данас је у Свечаној сали школе одржан групни родитељски састанак за родитеље ученика 8.разреда са циљем да се упознају са првим информацијама везаним за пријаву за завршни испит. Састанак је одржан у два термина, појединачно за А и Б смену.

 

2023PrezentacijaZaRoditelje.pdf

 
 

 


14 новембар 2023

Четрдесет година школе

 

Школа ,,Деспот Стефан Лазаревић“ основана је  1983. године, тачно пре 40 година.  Почела је  да ради и образује ђаке у Миријеву. Образовање не почиње тада, већ пре 220 година. Првобитно име школе је било „Родољуб Чолаковић“, али је своје име променила у „Деспот Стефан Лазаревић“, које и  данас носи. Поносимо се што је за 40 година постојања кроз школу прошло много наставника  и још више ђака. Школа се  годинама развијала и мењала на боље свој изглед  и бивала све лепша и опремљенија. Данас, школа поседује кабинете за различите предмете,који су опремљени специјалним наставним средствима, те је учење уз њих занимљивије.

 Пре две године направљен је још један савремени кабинет информатике са роботима, дроновима, компијутерима и таблетима. За изградњу овог кабинета помогла је република Јужна Кореја која је дала целокупну опрему и тиме пружила могућност да се ученици  упознају са најновијим уређајима и достигнућима. Наша школа може да се дичи и великим бројем награда и трофеја, које и сами можете видети уколико је будете посетили. Већина учионица поседује паметне табле као и пројекторе. Ови уређаји су нам омогућили да лекције можемо гледати са презентацја које се пројектују на таблу, те  и   сами ученици могу правити презентације. Паметне табле су нам омогућиле да не морамо  да се шетамо да би нешто променили већ то можемо урадити једним кликом на табли. Школа поседује и кухињу где млађи ученици ручају и ужинају. Школа покушава да едукује децу на различите начине, како би били на свежем ваздуху, а ипак нешто научили. Наша школа, а и сами наставници организовали су многобројне излете и посете разним музејима и знаменитим местима. Тако су 2019. године наставница биологије и наставник историје одвели своје ђаке у музеј лептира, где су могли да виде огромну  збирку лептира, као и да науче понешто о овим дивним инсктима шареноликих крила. Поред знања, школа настоји да прошири вокабулар својих ученика, па је тако организован одлазак на сајам књига. Ученици су се сусрели са различитим жанровима, где су могли да изаберу оно што их занима да прочитају. Поред обилазака, ученицима се настава одржава у зеленилу школског дворишта тако што се шетају и проводе време у нетакнутим деловима дворишта и  миријевског парка. При уласку у хол могу се приметити украси наших ученика, као и  цртежи  талентованих ђака. Наша директорка Марија Тодоровић брине о нама, о нашој безбедности, образовању, а највише о здрављу. Надарени ученици су укључени у различита такмичења и постижу најбоље резулате којима се сви поносимо. Не само да се поносимо нашим знањем, већ се поносимо и великим умећем у области спорта. Ђаци наше школе су свестрани спортисти, освајају трофеје којима подижу свест о значају спорта и утичу да се о нашој школи зна широм Србије. За тај успех није заслужан само труд ђака већ и труд самих наставника. Нису само важни знање и успех, већ и поштовање и слављење наших светиња. Наша школа с поносом слави и Светог Саву као и Васкрс са свим обичајима које ови празници прате. Светог Саву славимо у духовној атмосфери коју започињемо химном која је посвећена овом свецу као и сечењем колача. Поред празника  такође славимо и дан оснивања наше школе који је јако важан за сваког Десптовца. Наша школа поред наше историје и традиције жели да упозна своје ђаке и са историјом других народа, па је тако организовала излете на ту тему, међу којима су се нашле и изложбе руске породице Романов.

У нашој школи су израсли многи  таленти, међу којима се издваја ђак генерације на крају осмог разреда.

Како у данима радости, тако и у данима туге, ђаци и наставници успевају достојанствено да превазиђу све тешке тренутке.

Школа ће нам вечно бити у срцу, место где смо расли, учили и градили трајна пријатељства. Обликовала је наш карактер и поставила темељ знања и подржавајући нас у постизању успеха. Наши учитељи и наставници су нам  током ових година инспирација и подстрек за даље напредовање. Научили су нас и инспирисали да размишљамо, постављамо питања и будемо креативни . Али наша школа нису само лекције и оцене већ је и наша друга кућа где радимо сви заједно као тим, како би побољшали своје знање. У моје име, а и у име свих ђака желим да се школи „Деспот Стефан Лазаревић“ захвалим на најлепши могући начин, на проведеним данима у њој. У име свих, желим да вам се захвалим што овај дан проводите са нама и што сви заједно можемо са поносом да кажемо да смо део школе ,,Деспот Стефан Лазаревић“.

Ивана Јовановић 7-7

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

06 октобар 2023

Велико срце деце наше школе


Под окриљем Ђачког парламента,  ученици 6., 7. и 8. разреда наше школе су одлучили да подржимо Дечју недељу која носи слоган Велико срце деце Србије ❤️💙

Једна од њих је била да пошаљу поруку и подрже акцију Буди хуман!💓

Другом акцијом су се скупила средства за хигијену и слаткиши/сланиши/негазирана пића за Свратиште за децу Београда, како је претходно договорено са њиховим представницима.

Колико срце наша деца имају можете видети у приложеним сликама.

А било би лепо да се припадници свих генерација укључе и улепшају дан корисницима Свратишта.

Помоћ увек треба 150 активних корисника Свратишта (од 5 до 15 година) из општина овог дела Београда (а 150 активних корисника је на Новом Београду) и свих оних који повремено долазе. У Свратиште  долазе да једу, окупају се, ураде домаће задатке и раде све оно што ми имамо срећу да радимо у нашим домовима јер живе у условима недостојним детета и младих!

Планирано је да им празнике улепшамо у име целе школе. ☺️

Хвала што срце и топлину делите са њима❤️🤗💙

 
 
 

04 октобар 2023

ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ

Ученици наше школе учествовали су у хуманитарној акцији ,,Велико срце деце Србије" која је организована у оквиру Дечије недеље. Још једном је наша школа показала спремност да се помогне оним којима је најтеже. Управа школе се захваљује ђацима, родитељима и свим запосленима на великом одзиву у овом малом чину који ће деци из Прихватилишта значити много.


02 октобар 2023

Деспотовци на Ноћи истраживача и ове године!

Роботска секција наше школе је и ове године привукла огромну пажњу посетилаца Ноћи истраживача.
Ученици Лена Дачевић, Огњен Цветковић, Војислав Мирковић, Дамјан Павловић, Маша Тодорић, Ина Стојанов, Никола Главић, Василије Милетић су представили Lego и Makeblock mBot роботе, дронове и True True роботиће. Показали су огромно знање, прецизност и стрпљење у објашњавању, раздраганост и спремност за игру. У библиотеци за Физичку хемију посетиоци су могли да сами покрећу роботе и прате њихове трке. Сазнали су како се програмирају роботи, како да вину дронове и да их контролишу. Најмлађи посетиоци су стицали основна знања у вези са програмирањем користећи True True роботиће.
Са ученицима су учествовали и са њима уживали наставници Сања Дачевић, Златко Пробојчевић и Слађана Шкода.
Тим роботске секције одлично функционише, а следећи циљ су трке NEXTLAB.TECH Miro робота!
Видимо се!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions