Поштовани родитељи, старатељи  и други законски заступници ученика будућег првог разреда

 

У први разред школске 2022/23. године полазе деца рођена од 1. марта 2015. до 28. фебруара 2016. године, а постоји могућност уписа и деце која до 31. августа напуне 6 година (ову децу ће тестирати психолог школе посебним тестовима), као и деце која ће тада имати више од 7 година и 6 месеци и која због болести или других оправданих разлога  нису била уписана у школу. Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на њеном подручју, ако просторни капацитети школе то дозвољавају.

И ове, као и претходних година, родитељима ће бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у основним школама.

У складу са тим обавештавамо вас да ће могућност електронског заказивања термина бити доступна од 21. марта  до 31. маја 2022. , односно попуне понуђених термина. Ове школске године 2022/23. године  у нашу школу се уписује 8 одељења са по 30 ученика. Уколико имате проблема са заказивањем термина, можете телефоном позвати овлашћено лице, секретара школе на тел: 011- 3429875 за помоћ и подршку.

Упис ученика у први разред Основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 01. априла до 31. маја 2022. године. Истог дана ће педагог или психолог извршити тестирање ученика.

Приликом уписа детета у школу  родитељ не доноси ни један документ у папирном облику – подаци из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта, здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем, као и податак о похађању припремног предшколског програма. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у  школу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон : 011- 7350557.

 

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање  детета у ОШИ ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије
 могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Потребно је да:
-       Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију 
eID.gov.rs
-       Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
-       Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:
-       Извод из матичне књиге рођених
-       Уверење о пребивалишту
-       Уверење о похађању припремног предшколског програма
 
-       Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*
* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара
 или у војној здравственој установи, биће потребно да родитељ донесе у школу приликом тестирања детета
Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру
 канцеларије за информационе технологије и електронску управу на 011/73-505-57.

 

 

 

 

Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions