Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање  детета у ОШ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Потребно је да:
-       Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
-       Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
-       Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:
-       Извод из матичне књиге рођених
-       Уверење о пребивалишту
-       Уверење о похађању припремног предшколског програма
-       Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*
* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.
Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.У први разред школске 2021/22. године полазе деца рођена од 1.марта 2014. до 28. фебруара 2015.године, а постоји могућност уписа и деце која до 31.августа напуне 6 година (ову децу ће тестирати психолог школе посебним тестовима), као и деце која ће тада имати више од 7 година и 6 месеци и која због болести или других оправданих разлога нису била уписана у школу. Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на њеном подручју ако просторни капацитети школе то дозвољавају.

         Родитељима деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2021/2022.годину, биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација ће бити доступна од 22.3. до 28.5. 2021. Уколико имате проблема са заказивањем термина , можете телефоном позвати овлашћено лице у школи за помоћ и подршку.

Упис ученика у први разред ОШ у складу са заказаним терминима обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2021. Истог дана ће педагог или психолог извршити тестирање ученика.

Приликом уписа детета родитељ не подноси ни један документ у папирном облику - подаци из матичних књига, евиденције пребивалишта и из здравствено информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара , биће потребно да га родитељи донесу у школу.

 

 

Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions