УВЕДЕН НОВИ СИСТЕМ ВИДЕО-НАДЗОРА

У ОШ ''ДЕСПОТ СТЕФАН ЛАЗАРЕВИЋ''

 

ОШ ''Деспот Стефан Лазаревић'' је 2020. године учествовала са пројектом  ''Унапређење видео-надзора'' на конкурсу који компанија НИС реализује у оквиру свог програма друштвене одговорности – „Заједници заједно“. Средства у износу од 840.985,00 динара, која су одобрена на овом конкурсу, била су намењена надоградњи и допуни постојећег система за видео надзор са 16 камера и дигиталним видео снимачем, у циљу повећања безбедности ученика и наставника у комплексном објекту школе и изузетно пространом дворишту.

Овим радовима школа је поред постојећих 16 камера покривена са још 16 камера, тако да ће се надгледати и делови који нису до сада били под надзором. Постављањем видео надзора на критичним тачкама повећана је безбедност ученика и запослених и док бораве у школи, као и безбедност објекта и посетилаца када нема наставе. Као очекивани резултати поред повећање безбедности свих наведених субјеката, надамо се да ће доћи и до смањења насиља међу ученицима, крађа, присуства непожељних особа, смањења малолетничке деликвенције, наркоманије, пошто простор школског дворишта користе ван наставе и викендом и становници овог дела насеља.

Захваљујемо се компанији НИС која води рачуна о унапређењу квалитета живота у локалној заједници што је подржала наш пројекат и на тај начин допринела повећању безбедности свих ученика и запослених наше школе.

 

 

Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions